opc_loader

Menu

10 / 10 van 11 reviews

Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Zakweegschaal kopen?

Ben je op zoek naar een uiterst accurate zakweegschaal? Dan zit je hier op Weegschaal Bestellen helemaal aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vindt je diverse precisie zakweegschalen met elk zijn eigen voordelen en eigenschappen. Zak weegschalen verborgen in een frisdrank blikje of rekenmachine, een cd hoesje of een telefoon, het is allemaal mogelijk! Lees hieronder meer over het gebruik en de voordelen van zakweegschalen, of bekijk direct ons grote assortiment.

34 artikelen

De vele mogelijkheden van een zakweegschaal

In ons dagelijks leven gebruiken we vaak een elektronische weegschaal om verschillende producten te wegen, zoals groenten, fruit, vlees en voedsel dat mensen eten. Deze weegschalen vind je meestal in de vorm van een digitale keukenweegschaal. Op deze pagina introduceren we echter een iets ander type weegschaal, speciaal bedoeld voor het wegen van zeer kleine producten. Deze weegschalen, ook wel zakweegschalen genoemd, wordt vaak gebruikt om allerlei goederen met een klein gramgewicht te wegen. Denk hierbij aan sieraden, kruiden, poeders en tal van andere producten. Omdat de prijs van veel van deze goederen erg hoog is, moet het gramgewicht zeer nauwkeurig zijn. Gelukkig zit dat met de zakweegschalen van Weegschaal Bestellen helemaal goed: je vindt hier al weegschalen met een nauwkeurigheid van 0,001 gram!

Gezien de naam weten we dat de zakweegschaal erg klein is in vergelijking met gewone weegschalen - je kunt deze weegschaaltjes letterlijk in je zak meenemen! Het wordt om deze reden ook wel een miniweegschaal of draagbare weegschaal genoemd, wat betekent dat het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is. Meestal wordt een zakweegschaal gebruikt om de dure goederen te wegen waarbij een zeer hoge nauwkeurigheid van groot belang is. Dit is dan ook de belangrijkste eigenschap van een zakweegschaal of pocket-scale. Een andere functie van zakweegschalen is het wegen van sieraden en edelmetalen zoals goud en zilver. Om deze reden wordt de zakweegschaal ook wel eens een sieradenweegschal genoemd.

Vroeger waren juweliers voor meetdoeleinden aangewezen op zware mechanische weegschalen. Tegenwoordig kunnen ze echter aanzienlijk profiteren van een nauwkeurig en economisch apparaat dat gemakkelijk te bedienen en mee te nemen is. De meeste van deze zeer nauwkeurige weegschaaltjes hebben een gewichtslimiet van ongeveer 20-50 gram, waardoor ze een perfect instrument zijn voor het wegen van juwelen, goud en edelstenen. Over luxe artikelen of materialen gesproken, men kan niet ontkennen dat elke milligram telt en hier is een zakweegschaal altijd een ideale keuze.

Hoe accuraat is een zakweegschaal?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een van de grootste voordelen van zakweegschalen de ongekende accuraatheid. Een zakweegschaal kopen is dan ook een geweldig idee als je vaak producten, poeders, kruiden, medicijnen of andere items moet wegen waarbij nauwkeurigheid nodig is. Over het algemeen worden de bereikmarkeringen van de zakweegschaal als volgt weergegeven: 1000 x 0.1 gram. Deze specifieke markering betekent dat de maximale weegcapaciteit 1000 gram is, en de gevoeligheid van de meting op 0.1 gram staat ingesteld. Dat wil zeggen dat er elke keer een reactie zal zijn wanneer het gewicht van 0,1 g wordt verhoogd of verlaagd. Heb je nog meer nauwkeurigheid nodig? Kies dan voor een precisieweegschaal met een hogere gevoeligheid, zoals bijvoorbeeld de Professional Precision van On Balance. Deze weegschaal weegt je producten tot wel 0.001 gram nauwkeurig!

Het grote verschil tussen personenweegschalen, keukenweegschalen en precisieweegschalen zoals deze zakweegschalen, zit hem dus voornamelijk in het gebruik én de nauwkeurigheid ervan. Weeg je namelijk je eigen lichaam met een digitale personenweegschaal, dan is het niet nodig om op 0,001 gram nauwkeurig te wegen. Bij het wegen van medicatie, poeders of andere middelen is dat wél nodig. Deze nauwkeurige weegschaaltjes zijn daarnaast verkrijgbaar in tal van verschillende prijsklassen. Zo weet je zeker dat er altijd een zakweegschaal voor je tussen zit.