opc_loader

Menu

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

10 / 10 van 11 reviews

Veilig winkelen

Nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? 

Tafel weegschalen

Wil je producten met grote precisie wegen, maar vind je een zakweegschaal te klein? Kies dan voor een tafelweegschaal. Hier op Weegschaal Bestellen hebben we een groot assortiment tafelweegschalen die je kunt gebruiken voor het wegen van tal van verschillende producten - van voedingsmiddelen tot poeders, kruiden en sieraden. In deze categorie vindt je een ruim aanbod tafel model weegschalen, deze grotere precisie weegschalen staan stabiel op een vlakke ondergrond en zijn meestal wat groter van formaat. Ideaal voor wanneer je vaker op een vaste plek spullen weegt.

Tafelweegschaal kopen? Dat doe je op Weegschaal Bestellen

Een tafelweegschaal, ook wel compacte weegschaal genoemd, is een kleine, robuuste weegschaal die vaak draagbaar is en wordt gebruikt om kleinere items te wegen. Deze digitale weegmachines worden meestal gebruikt op een werkblad of bank, vandaar de naam 'bankweegschaal' of 'tafelweegschaal'. Varianten die zijn vervaardigd uit roestvrij staal, zijn bestand tegen gebruik in natte en droge omgevingen en zijn ze fantastisch voor het gemakkelijk wegen, mengen, tellen of controleren van kleine items. Tafelweegschalen zijn stevig en gemakkelijk schoon te maken en hun digitale displays zijn goed zichtbaar, waardoor ze zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn voor personen die werkzaam zijn in verschillende branches.

Tafelweegschalen of bankweegschalen zijn perfect voor omgevingen waar de ruimte beperkt is, zoals een laboratorium, werkplaats of keuken vanwege hun kleine, compacte formaat. Toch zijn ze weer wat groter dan onze zakweegschalen, die voornamelijk bedoeld zijn voor personen die graag onderweg ook altijd voorzien zijn van een uiterst accurate weegschaal. Een tafelweegschaal kan voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder het wegen van pakketten en brieven, gereedschap, papier, poeders, kruiden en sieraden. In sommige industrieën worden deze weegschalen gebruikt voor het tellen van munten, het controleren van voorverpakte artikelen, ingrediënten of receptmixen. Ze combineren het gemak van een keukenweegschaal met de nauwkeurigheid van een zakweegschaal.

Tafelweegschalen zijn robuust, praktisch en zeer accuraat

Tafelweegschalen en bankweegschalen zijn geschikt voor allerlei toepassingen. Je vindt kleine modellen voor het wegen van slechts enkele kilo's of grammen, en grote schaalmodellen voor het wegen van enkele meerdere kilo's. De meeste tafelweegschalen hebben een display waarop je het gewicht tot zo'n 1,5 kg kunt aflezen. De tafel- of bankweegschaal heeft vaak een roestvast stalen weegplateau. Dit materiaal is duurzaam, hygiënisch en robuust. Omdat het platform bijna altijd afneembaar is, is het gemakkelijk schoon te maken. Dit type weegschaal is portable genoeg om van de ene naar de andere kamer mee te nemen, maar als je echt op zoek bent naar een weegschaal die je op reis of onderweg in de auto mee kunt nemen, dan raden we eerder onze zakweegschalen aan.

Veel mensen gebruiken hun tafelweegschaal ook als keukenweegschaal voor het nauwkeurig wegen van voedingsmiddelen, kruiden en eetporties. Portiecontrole is een groot aspect van een gezond voedingspatroon, en weegschalen kunnen daar zeker bij helpen. Met een tafelweegschaal weeg je eenvoudig je kippenborst, broccoli en fruit om er zeker van te zijn dat je je aan je calorieëndoel houdt. Voedselweegschalen kunnen helpen om preciezere calorietellingen en portiegroottes te geven dan het voedingsetiket dat op je zak fruitsnacks is geplakt. De informatie over de portiegrootte die je op het etiket ziet, wordt meestal weergegeven met een geschat gewicht. Met een tafelweegschaal ben je er zeker van dat het geschatte gewicht ook écht het gewicht is dat je binnenkrijgt.